Bericht uit de treffer november 2017

De Ettense kermis is al weer even geleden, maar we kunnen terug kijken op een gezellige, zonnige en sfeervolle kermis.

Zondag tijdens de kermis werden Frans Kummeling en Berry van Aken gehuldigd voor hun 50 jarig lid bij de schutterij. Beide leden werden bedankt voor hun inzet bij de schutterij.  Frans Kummeling kreeg de medaille opgespeld door de echtgenote van burgemeester Otwin van Dijk.  Berry van Aken werd de medaille opgespeld door de federatie der schutterijen.

Ook was er deze middag jeugdkoning schieten. Lynn van Aken schoot de vogel eraf en mag een jaar lang Etten vertegenwoordigen als jeugd koningin

Maandag was er het traditionele vogelschieten. Met het 697ste schot haalde Tamara Kok de vogel naar beneden en mag zij een jaar lang samen met haar echtgenoot Frans, Etten als koningspaar  vertegenwoordigen tijdens diverse gelegenheden.

Dinsdag werd de kermis afgesloten met ballenschieten. Ballen koning 2017 werd Roy Jansen.

21 Oktober 80 jarig bestaan Schutterij De Eendracht:

S’avonds was er de jaarlijkse feestavond voor leden en partners van de schutterij. Onder het genot van een hapje en drankje kon iedereen een gokje wagen in het casino dat verplaatst was naar Etten door mee te doen aan black jack of roulette.

Tijdens deze avond werden Jan Winters en Wim Sloetjes gehuldigd als 12 ½ jarig lid bij de schutterij. Zij kregen een medaille opgespeld en voor de echtgenotes was er een mooie bos bloemen. Jan en Wim zijn dinsdag avond altijd te vinden bij de kruisboog schutters.

Ook werden deze avond Bennie te Grotenhuis en Wilfried van Aken naar voren gevraagd. Bennie is al benoemd tot raadsheer van de schutterij. Wilfried werd deze avond ook benoemd tot raadsheer van de schutterij als dank voor de vele verdiensten die hij de afgelopen jaren bij de schutterij heeft uitgevoerd.

Speciaal voor beide heren is er een sjerp gemaakt met als titel raadsheer schutterij De Eendracht. Deze werd hen omgehangen en de echtgenotes ontvingen een bos bloemen.

De schutterij zoekt:

Leden voor het korps,

Wil je een muziek instrument bespelen, wil je leren vendelen, houd je van gezelligheid, dan is de schutterij misschien iets voor jouw?

Iedere woensdag avond wordt er geoefend in het schuttersgebouw De Wielder. Je bent van harte welkom om eens te kijken en te informeren wat zijn de mogelijkheden binnen de schutterij. De koffie staat klaar en we hopen jouw enthousiast te maken om lid te worden van de schutterij.

Kruisboogschutters,

De kruisboogschutters zijn een onderdeel van de schutterij. Iedere dinsdagavond zijn zij te vinden in het schuttersgebouw.

Eerst koffie, de laatste nieuwtjes uitwisselen en dan oefenen met kruisboog schieten. De kruisboogschutters doen mee aan een onderlinge wintercompetitie tegen schutterijen uit de omgeving. Tevens geven zij op verzoek demonstraties.  Ga eens kijken op dinsdagavond, laat je onder het genot van een kopje koffie informeren of kruisboog schieten iets voor jouw is!