Terugblik Kermis 2018

Inmiddels zitten we alweer een aantal weken in oktober en
kunnen we met veel plezier terugkijken op een geslaagde kermis.

Ook dit jaar hebben we met elkaar een mooi feest kunnen maken in Etten.

Vrijdag
Op vrijdag is de jeugd de kermis gestart met een Fryday White party.
Ongeveer 50 jongeren hebben hier gebruik van gemaakt. De tienerparty
willen we graag de komende jaren uitbreiden, tips en leuke ideeën zijn dan ook altijd welkom.

Zaterdag
Op zaterdag hebben we de vogel aan de schietmast gehangen. Hierbij zijn wij muzikaal begeleid door de onze eigen schutterij en Harmonie Onderling genoegen. Mooi om te zien dat “Noaberschap” nog altijd hoog in het vaandel staat.
Na de traditionele kerkdienst is ook het Lunapark officieel geopend.

Zondag
Helaas moesten wij door het slechte weer een aanpassing doen in ons programma. De rondgang die samen met de schutterij “Sint Martinus” Gaanderen gepland stond, kon geen doorgang vinden. In de feesttent hebben zij zich wel muzikaal laten horen. Ook onze majorettes en de jongste tamboers hebben een optreden gegeven.
Die middag werd er geschoten door de jeugd. Ondanks de regen hadden we een record opkomst van 28 kinderen. Het was een leuke spannende wedstrijd, waarbij de volgende prijzen verdeeld zijn.

Hals: Tess Bolder
Rechtervleugel: Ylva Jansen
Linkervleugel: Noa Löverink
Staart: Indi Hoenolt
Jeugdkoningin: Dena Bultink.

Maandag
Maandagmorgen hebben we vier jubilarissen mogen feliciteren binnen onze vereniging. Alle vier met een 25 jarig jubileum. Wethouder Ria Ankersmit was naar Etten gekomen om de onderscheidingen uit te reiken.
Marinus Paardekoper, Eugene Heukshorst, Leon van Aken en Sebastiaan Jansen. Via deze weg nogmaals gefeliciteerd en bedankt voor alles wat jullie voor de vereniging hebben gedaan en nog steeds doen!

Maandag is ook de dag van het koningschieten. Vol spanning hebben we weer met z’n allen naar de schietmast staan kijken.
Ook aan het kruisboogschieten werd enthousiast deelgenomen.
De uitslagen zijn als volgt:

Kruisboogschieten
1eprijsvrouwen: Selma Bultink
1eprijs mannen: Ralph van Aken

Vogelschieten:
Hals: Marcel Thuis
Rechtervleugel: René Pastoors
Linkervleugel: Ralph van Aken
Koning Etten 2018: Sjon Slütter

Dinsdag
Vorig jaar zijn we begonnen met de kidsgames op dinsdag. Om de kinderen van Etten wat extra’s te bieden. Naast het fladderschieten stonden er op dinsdag bij de tent dus ook weer een heleboel oud Hollandse spelen opgesteld. Ook was er voor de kinderen gratis ranja, een springkussen en een mogelijkheid tot schminken geregeld. “Ijsboerderij ’t Kempe” Heeft alle kinderen weer een gratis ijsje voorzien. Van deze morgen hebben ongeveer 55 kinderen gebruik gemaakt en kan dus opnieuw een groot succes genoemd worden.

Bij het fladderschieten is de hoogste schutter, na het kampen, Bart Smits geworden.
Fladderkoning is Camiel Arentsen

Woensdag
Op woensdag zijn we met een groot aantal vrijwilligers alles weer gaan opruimen. De tent, het lunapark en natuurlijk de straten van Etten moesten weer netjes achtergelaten worden.
De Ettense kermis draait op vrijwilligers, samen zorgen wij er ieder jaar weer voor dat alle festiviteiten doorgang kunnen vinden.

Langs deze weg willen wij dan alle vrijwilligers nogmaals bedanken, voor de tijd en de inzet die zij ook dit jaar weer hebben gegeven. Zonder jullie geen feest!

Ook een bedankje aan de Ettense bevolking.
Wij zeggen alvast: Tot volgend jaar!
Dan staan ook wij weer voor jullie klaar.

 

De kermiscommissie van Schutterij “De Eendracht”