Info Kermis 2022

Nog een paar weken en het is weer kermis in Etten. De editie van dit jaar zal helemaal anders worden en toch ouderwets gezellig. Met het sluiten van zaal Koster verliest de organisatie een horecalocatie, maar het biedt ook kansen voor de toekomst. Schutterij “De Eendracht” en Pow-Rent hebben daarom de handen ineen geslagen om een nieuwe opzet uit te werken en op te bouwen. Pow-Rent is gespecialiseerd in het organiseren en aankleden van feesten op verschillende locaties, en de schutterij organiseert al sinds jaar en dag de kermis. Samen willen ze een mooi evenement voor jong en oud neerzetten, waarbij ook wat wijzigingen doorgevoerd zullen worden. Zo zal de kermis dit jaar niet op zaterdag, maar al op vrijdagavond starten en maken we gebruik van één feestterrein, het kerkplein. Achter op het plein wordt een feesttent geplaatst en daarvoor komen de mobiele kroegen van Pow-Rent en het gezellige sfeerplein. Ook de schietmast en het Lunapark zal hier worden opgebouwd. Het is ons ook dit jaar weer gelukt om voor elke leeftijd vermaak te bieden. We zijn vooral blij met de komst van de botsauto’s. Iets wat in deze tijd zeker geen garantie meer is voor kleine kernen zoals Etten. Hoe ziet het weekend er dan uit? Vrijdag 23 september: Op vrijdag kunnen vanaf 17.30 nummer gekocht worden voor het ballenschieten op zaterdag. Om 17.45 is er een rondgang van de schutterij door het dorp en zal aansluitend de vogel geplaatst worden. Om 19.00uur de kerkdienst in de katholieke kerk. Ook nieuw dit jaar, is het prikkelarm uur op vrijdag. Om iedereen de mogelijkheid te geven de kermis te bezoeken zal van 19.00 tot 20.00uur het licht en geluid van de kermis zachter staan. De eerste kermisavond zal daarna gelijk goed geopend worden met muziek van Dj Elmo en Dj Otto Wunderbar. Vanaf 19.30 is het feestplein geopend en kunnen de feestgangers zich verzekeren van een plekje op het plein. Er is maar beperkt plek, dus kom op tijd! De muziek zal vanaf 20.00uur gaan spelen in verband met het prikkelarme uur. De entree voor deze avond is 16+ en bedraagt €10,-

Zaterdag 24 september: De zaterdag zal vooral een familiedag zijn. Om 12.00uur is er een rondgang van de schutterij door het dorp. Om 13.00uur start het Peer Tof theater. Zij zullen een interactieve voorstelling geven voor kinderen tot 12 jaar. Ook hebben de kinderen deze middag de mogelijkheid zich te laten schminken. Vanaf 14.00uur start het jeugd-koningschieten. Meedoen met het jeugdschieten kan vanaf 8 jaar op de onderdelen en vanaf 10 jaar voor het jeugdkoningsschot. Deelname is gratis! Opgeven kan tot 14.00uur in de feesttent. Naast het kinderprogramma, is er deze dag ook het ballenschieten voor volwassen. Van 11.30 tot 12.30 worden hiervoor de laatste nummers verkocht. Het ballenschieten start om 13.00uur. We kijken ook vast vooruit naar de maandag, want van 14.00 tot 16.00uur worden de nummers voor het koningschieten verkocht. De muziek zal deze middag verzorgd worden door Freeline.

Zaterdagavond feesten we nog even door. Na een korte pauze zal het feestplein om 20.30 weer open gaan. Vanaf 21.00uur draait Dj Daryl de mooiste kermisplaatjes en zullen de Sfeermaker voor een extra knaller zorgen. Entree voor deze avond is ook 16+ en bedraagt € 10,- Er is beperkt plek dus kom op tijd om teleurstelling te voorkomen.

Zondag 25 september: Vanaf 11.30 is er Fruhshoppen met de Deurbloazers op het feestplein. Otto Lagerfett zal met zijn Duitse Schlagers het feest helemaal compleet maken. Het reserveren van een tafel kan via: www.pow-rent.nl Aansluitend aan het Fruhshoppen zal de band Achtung het feest overnemen en kan er flink gedanst worden. Dj Angelo sluit vanaf 19.30 de dag af.

Maandag 26 september De maandag blijft de dag van het koningsschieten. 8.45 is er eerst een rondgang door het dorp met aansluitend een serenade en vendelhulde. Vanaf 9.00 uur kunnen de laatste nummers voor het vogelschieten gekocht worden en om 10.00uur zal het eerste schot gelost worden. Kruisboogschieten kan van 11.00 tot 13.00. Zodra de koning(in) bekend is zal er een serenade met vendelhulde zijn, waarbij het nieuwe koningspaar gehuldigd wordt. Vanaf 15.00 speelt de band Summerland in de feesttent om de kermis knallend af te sluiten. Het Lunapark start op vrijdag 23 september om 19.00 eerst met een prikkelarm uur. In dat uur zal het licht en geluid zachter staan. Vanaf 20.00uur zal het Lunapark normaal open gaan. De overige dagen is het Lunapark geopend vanaf 14.00uur. Een nieuwe opzet is altijd spannend en zal voor veel mensen wennen zijn, maar Etten houdt wel van een feestje. De organisatie hoopt dan ook op een geweldige kermis voor jong en oud.