In Memoriam Bennie Elbers

Afgelopen week bereikte ons het droevige bericht dat ons lid, Bennie Elbers, na een kort ziekbed is overleden.
Bennie heeft vele jaren veel betekent voor onze vereniging. Hij is in 1979 begonnen als vendelier en werd in 1984 voorzitter van onze vereniging. De aankoop van ons gebouw, de verbouwing en de oprichting van de kruisboogvereniging. Allemaal voorbeelden van momenten binnen onze vereniging waar Bennie een belangrijke rol in heeft gespeeld.

Bennie droeg de schutterij een warm hart toe. Niet voor niets is hij zo lang lid geweest. Als 2e commandant heeft vele concoursen begeleid, serenades mogen verzorgen en als voorzitter speeches gehouden. Hij was hij iemand die de waarden van de schutterij hoog in het vaandel had staan.
Bennie was een grappenmaker. Altijd in voor een geintje en een lach. Ook kon hij mooie verhalen vertellen over vroeger. Hij had dan vaak het hoogste woord. Iets wat als voorzitter in zijn voordeel was.

Bennie was ook niets te gek.
Mede dankzij hem hebben we ieder jaar met Kerst een mooie kerstboom op het dorpsplein staan.
Ruim 20 jaar geleden, tijdens een winterse woensdagavond kwam het idee op tafel om dat jaar een grote Kerstboom in Etten te plaatsen. Een aantal leden had op dat moment vorstverlet. Bennie was meteen enthousiast. En zo kwam het dat op die koude donderdagmorgen, wij met de vrachtwagen van Bennie naar Zeddam zijn gereden om daar een mooie boom op te halen. Een traditie was geboren.

Ook met het Paasvuur was Bennie vanaf het eerste moment aanwezig. Met zijn vrachtwagen met kraan wist hij jaar na jaar een mooie houtstapel te creëren.
De laatste jaren is Bennie vooral actief geweest als kruisboogschutter. Op dinsdagavond gezellig in ons gebouw. De mooie verhalen zijn altijd gebleven. Net zoals zijn grapjes.

Om hem te eren zullen wij deze kermis, tijdens het plaatsen van de vogel, een rouwband dragen. Ook zullen wij daar een moment in acht nemen om Bennie samen te herdenken.
Met Bennie verliezen wij een gewaardeerd lid van onze vereniging.
Hij zal gemist worden.