Memorandum Theet Giesen

MEMORANDUM: ter nagedachtenis aan Theet Giesen – erelid schutterij “De Eendracht” Etten

Met verslagenheid hebben wij, Schutterij De Eendracht, kennis genomen van het overlijden van ons erelid Theet Giesen

Theet was een gepassioneerd lid van onze vereniging. Hij is begonnen als tamboer en vendelier, maar zijn hart was de laatste jaren verpand aan de kruisboogsport. Theet is de oprichter van onze kruisboogafdeling binnen de vereniging. Met zijn eigen boog hier aanwezig in deze  kerkdienst heeft hij vele jaren wedstrijden geschoten.

Tijdens de Ettense kermis in 1986 is Theet koning van onze vereniging geworden.
Door kringkoning te worden op de kringdag van 1987 in Silvolde, heeft hij ervoor gezorgd dat wij in 1988 de kringdag van de Achterhoek in Etten mochten organiseren.

Theet was altijd aanwezig en je kon een beroep op hem doen.
Voor alle bewezen diensten is Theet benoemd tot erelid bij onze vereniging.

Binnen de Gelderse Federatie van Schuttersgilden St Hubertus is Theet ook vele jaren actief geweest.

  • Als kring afgevaardigde vanuit het bestuur van Kring De Achterhoek is Theet nauw betrokken geweest bij de schietcommissie.
  • Door zijn vastberadenheid, die niet altijd door iedereen op prijs werd gesteld, heeft hij er wel voor gezorgd dat er vele zaken voor het schutterswezen voor elkaar kwamen.

Als blijk van waardering en dank heeft Theet in 2006 de opwaardering gekregen van zijn medaille van verdienste voor de Gelderse Federatie van Schuttersgilden St Hubertus met de zilveren kroon.

Wij zullen Theet blijven herinneren als iemand die zich belangeloos vele jaren heeft ingezet voor zowel onze vereniging, kring de Achterhoek en de Federatie van Gelderse Schuttersgilden St Hubertus.

Namens, schutterij de “De Eendracht” Etten wensen wij dan ook de familie heel veel sterkte toe de komende tijd.

Theet, moge je rusten in vrede.